Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 4. 2021

Reklama

Proč reklama na internetu stále roste? Odpověď je jasná, internet je nedílnou součástí našich životů. Právě vývoj technologií se stal internet rájem pro reklamy. My všichni nahlížíme do svých mobilních telefonů, či počítačů denně. Na internetu zkrátka trávíme svůj volný čas – získáváme různé zajímavé informace, komunikujeme s přáteli, či nakupujeme zboží, které potřebujeme.

A co znamená cookies? Jedná se o datové soubory, které se ukládají v našem počítači nebo v mobilním telefonu při prohlížení internetových stránek. Cookies shromažďují informace o uživatelích a nám tak poskytují obsah, který nás zajímá.

Dalším důležitým bodem je sexistická reklama. Reklama by měl být v každém kontextu etická. Proto je třeba upozornit na takovou reklamu. A jak to udělat? Můžeme se obrátit na firmu, která sexistické reklamy využívá. Musíme dát najevo svůj nesouhlas. Přece jenom dobrý výrobek nepotřebuje neetickou reklamu. Dalším krokem je poslat takovou reklamu Krajskému živnostenskému úřadu nebo Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Dál můžeme upozornit veřejnost či média. Etická reklama by neměla obsahovat nevhodné dvojsmysly, nereprezentovat ženy a muže ponižujícím způsobem, nezobrazovat násilné chování, domácí ani jazykové násilí a nevyužívat pornografii. Reklama by měla vždy být prezentací daného produktu a utvářet kulturní a společenské hodnoty.

A jaký názor na reklamu máte vy?​

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář